Doe meer met dyslexie
op het werk

 


donderdag 19 september 2019
Workshop voor:
dyslectische volwassenen

"slimmer dan je baas,
dyslexie op het werk"Dyslectische volwassenen: Workshops en CoachingSteeds meer dyslectische volwassenen herkennen welke invloed dyslexie heeft in hun leven. Bij de omgeving vallen waarschijnlijk de fouten op in dat wat je schrijft. Zelf herken je je misschien in de dyslexieverklaring van je kinderen. Of je hebt "Slimmer dan je baas" gelezen en je wilt nu handvatten en hulpmiddelen om meer efficient je werk te kunnen doen.

Iedereen is verschillend, ook iedere vorm van dyslexie is verschillend. Belangrijker is dat dyslexie de ontwikkeling al vanaf het begin van de lagere school heeft beinvloed. Met veel doorzettingsvermogen doorlopen dyslectici meerdere niveaus van onderwijs en vinden eigen creatieve oplossingen.

Bij Valk&Uil hebben wij oog voor de moeilijkheden, maar zetten wij in op de mogelijkheden! Je kunt inzicht krijgen in je eigen vorm van dyslexie, en op zoek gaan naar hoe jouw sterke kanten jou in je werk kunnen helpen. Of welke hulpmiddelen voor jouw situatie een steun kunnen zijn.

Dit kan via individuele coaching of het bijwonen van een workshop!

                   


Workshop "Omgaan met de mogelijkheden van dyslexie"


Doelgroep en data


Doelgroep: dyslectische volwassenen;


Cursusdatum:   donderdag 19 september 2019
                

Tijd:              van 10:30 - 16:30 uur
Plaats:           Zalencentrum "Buiten Sporig" Stationsplein 1, 4001 CP Tiel
AanmeldenAls je jouw energie beter wilt inzetten, als je beter wilt worden in waar je goed in bent, dan is deze workshop van Valk&Uil een goede start.


Wat leer je?


Na afloop van de workshops Heb je een beeld hoe dyslexie invloed heeft op iemands leven:

  • Je kunt de beperkingen beter een plek geven
  • Je weet welke kwaliteiten van de dyslecticus je kunnen helpen
  • Wat in mijn werk kan ik anders aanpakken?
  • Je weet welke van je eigen kwaliteiten hierbij kunnen helpen
  • Je krijgt zicht op beschikbare hulpmiddelen.


Werkwijze


Dyslexie is meer dan moeite hebben met lezen en schrijven. Volgens onderzoek gebruiken dyslectici hun rechterhersenhelft meer dan anderen bij het verwerken van talige informatie. Het denken en handelen van dyslectici is vaak associatief en beeldend. Dit is tegelijkertijd een valkuil, ťn een kwaliteit.

Nadruk op grammaticale kennis, woordenschat en spelling maakt van dyslexie een handicap. Maar een mens heeft meer manieren om op een intelligente manier met informatie om te gaan.
Door gebruik te maken van de specifieke kwaliteiten die bij dyslexie horen, kun je veel dingen effectiever doen!

In deze workshop leer je de verschijnselen van dyslexie kennen, en ervaar je dat onbewuste eigen strategieŽn onderdeel worden van een eigen werkstijl. De deelnemers krijgen de gelegenheid hun eigen situatie naar voren te brengen: "Hoe ga je met dyslexie om?", "Waar loop je in de praktijk het meest tegenaan?"